Portu media & communications

Hvorfor finne opp hjulet når noen andre har gjort det allerede?

Fri programvare gir deg friheten til å velge IT-utviklere og driftsleverandører. Ta kontrollen!

Faksimile fra digi.no

Omtale i digi.no

"Det spesielle er at systemet er flermedialt, og tilpasset virksomheter som like gjerne publiserer på papir som til web, mobil eller nettbrett," heter det i følge digi.no.

Tilbudet av publiseringsløsninger er enormt og vokser stadig. De leveres i nær sagt alle funksjonsmessige varianter og prisklasser. Spesialiserte systemer for flermedial publisering kan fort bli en dyr affære. 

Den flerkulturelle avisen Utrop har derfor fått utviklet et eget verktøy. Både for å dekke egne behov, og ikke minst for å spare penger. Nå velger de å utgi hele løsningen som fri programvare, under GNU GPLv3-lisensen. 

Publiseringsløsningen byr blant annet på moduler for redaksjonell arbeidsflyt, sms-abonnement for betaling av digitale utgivelser, nettbutikk, nyhetsbrev, fotodatabase og dokumenthåndtering.

- Nå gir vi bort alt sammen gratis. Hele avis- og tidsskriftsbransjen kan ha nytte av dette. Løsningen er også egnet for de som bare trenger CMS (content management system) for nettpublisering, sier daglig leder i mediehuset Portu, Majoran Vivekananthan til digi.no.